JAK A KDY BUDE VEČEŘE PROBÍHAT?
Šéfkuchař Jiří Roith připraví pro skupinu 12-16 osob jedinečný gastronomický zážitek v podobě řízené degustace. Účastnit se může každý, kdo chce poznat neotřelé recepty a užít si odvážné kombinace surovin.
Posezení s obsluhou bude probíhat v horním patře naší akademie v krásné jídelně. Přístup do kuchyně, kde bude celý tým Jirky Roitha kouzlit, bude povolen vždy, jak vám bude libo, ale samozřejmě se vší tichostí a kázní, aby nebyla narušena příprava a výdej jednotlivých chodů. Jednotlivé chody vám budou servírovány. Při degustaci jednotlivých chodů vám bude vždy pokrm představen a samozřejmě vám bude popsána příprava a složení surovin. JIrka Roith je profesionál a všechny techniky kukinářského umění má zvládnuté ne jedničku, tudíž vám rád zodpoví všechny vaše dotazy.
Degustační večeře proběhne 26.1.2024 od 17 hodin. Rezervace je možná zde.
CO ZÁŽITEK OBSAHUJE?
Degustační 6-chodové menu:
Kulinářská technika - pomalé tažení masa
Oháňka
Máslová brioška, bramborové Aioly, lanýžový kaviár
Collestefano, Verdicchio di Matelica DOC
Kulinářská technika – Consommé
Hovězí consommé
žemlový nok, smrže, brandy
Kulinářská technika - výroba domácích těstovin
Raviola
žloutek, houba, pecorino
Cora Pinot Bianco DOC Colterenzio, Alto Adige
Kulinářská technika - Práce s rybou
Jeseter
Risotto, červená řepa, křen
Villa Sparina, Gavi di Gavi DOCG Piemonte
Kulinářská technika - Steaková masa, Demi-glace
Dančí hřbet
Černý kořen, kapusta, šípková omáčka
Riserva di Verrazzano Chianti Classico DOCG Toscana
Kulinářská technika – pečení
Hruška
Perník, skořice, hruškovice
Zážitek z degustační večeře je obohacen vinným párováním.
Cena pro 2 osoby 4780 Kč včetně vinného párování.
Voda a nealko nápoje
Káva
DOPORUČENÍ
Pokud máte nějakou potravinovou alergii, tak nám ji prosím sdělte předem do poznámky k rezervaci. Některé pokrmy jsme schopni upravit tak, abyste si je mohli vychutnat.
ZÁVĚREM
Plánujeme pravidelně obnovovat menu v závislosti na sezóně a minimálně jednou za tři měsíce se s Vámi rádi setkáme v Akademii při další degustační večeři.
Cesta kolem světa začíná v Kulinářské Akademii Grosseto!