JAK A KDY BUDE VEČEŘE PROBÍHAT?
Šéfkuchařka Marcela VUONG se svým týmem připraví pro skupinu 14-18 osob jedinečný gastronomický zážitek v podobě řízené degustace. Účastnit se může každý, kdo chce poznat neotřelé exotické recepty a užít si asijskou hostinu s pestrou kombinací surovin.
Posezení s obsluhou bude probíhat v horním patře naší akademie v krásné jídelně. Přístup do kuchyně, kde bude Marcela VUONG se svým týmem kouzlit, bude povolen vždy, jak vám bude libo a jak organizace večeře umožní. Sledovat můžete přípravu chodů a jejich "plating". Jednotlivé chody vám budou částečně servírovány ke stolu a v druhé polovině večeře budou všechny porkmy naservírovány najednou doprostřed stolu a asijská hostina s vietnamským duchem bude dále probíhat formou "sharingu" to znamená sdílením naservírovaných jídel. Při degustaci vám bude vždy pokrm představen a samozřejmě vám bude popsána příprava a složení surovin. Marcela VUONG s vámi ráda probere přípravu jednotlivých chodů a odtajní vám všechny exotické chutě a vůně. K jednotlivým chodům bude připraveno víno, které bude napárováno přesně tak, aby podpořilo vaše chuťové pohárky. Bude přítomen sommeliér z Víno Markuzzi, který ke každému vínu doplní svůj výklad opepřený historkou. Večeře bude doplněna vyprávěním Marcely VUONG, která vám přiblíží vietnamské tradice, kulturu a gastronomii. Určitě se naučíme i několik vietnamských slovíček. Věřte, že si večer užijete !
Degustační večeře proběhne 14.6.2024 od 17 hodin. Rezervace je možná zde.
CO ZÁŽITEK OBSAHUJE?
Menu napříč Asií
Předkrmy
Edamame s mořskou solí Maldon
Dim sum s vepřovým bůčkem a krevetami
Nem s hovězím masem, thajskou bazalkou a hoisin omáčkou
Collestefano, Verdicchio di Matelica DOC, Marche
Vermentino Manzanile DOC Giuseppe Gabbas, Sardinie
Sharing
Mangový salát se sušeným hovězím masem a praženými arašídy
Pomalu vařený vepřový bok v čínské marinádě s domácím kimchi
Mleté maso v betelovém listu s limetkovou omáčkou
Kuřecí yakitori
Jasmínová rýže
Barbera d´Alba DOC Cordero di Montezemolo, Piemonte
Lillové Cannonau di Sardegna DOC Gabbas Giuseppe
Dezert
Mango sticky rice
Zážitek z degustační večeře je obohacen vinným párováním.
Voda a nealko nápoje
Káva
DOPORUČENÍ
Pokud máte nějakou potravinovou alergii, tak nám ji prosím sdělte předem do poznámky k rezervaci. Některé pokrmy jsme schopni upravit tak, abyste si je mohli vychutnat.
ZÁVĚREM
Plánujeme pravidelně obnovovat menu v závislosti na sezóně a minimálně jednou za tři měsíce se s Vámi rádi setkáme v Akademii při další degustační večeři.
Cesta kolem světa začíná v Kulinářské Akademii Grosseto!