Grosseto

POP UP Kristína & Ricardo

NEMČKOVÁ KRISTÍNA

Kristína Nemčková společně s Ricardem de Limou pro vás připravili 8 chodové degustační menu, ve kterém se odráží jejich gastronomická cesta s francouzskými základy a skloubí se v něm chutě od Brazílie, přes Itálii až po Českou republiku. Dva michelinský kuchaři vaří pouze pro vás!

Dva šéfkuchaři z letitými zkušenostmi z michelinských restaurací spojili své síly, aby vytvořili jedinečné menu inspirované jejich různorodými zkušenostmi a kulinářskými dobrodružstvími.

Seznamte se s Ricardem de Limou, kuchařem narozeným v Brazílii, který své dovednosti zdokonaloval v kuchyních Itálie, až ho vášeň pro vaření zavedla až do Kodaně, kde pracoval pro třímichelinskou restauraci Geranium a restauraci Alchemist.

V roce 2023 Ricardo získal místo v prestižním vzdělávacím kuchařském programu Uccelin, kterého patronem je renomovaný šéfkuchař Andreas Caminada ze Švýcarska. Díky grantovému programu měl možnost učit se od nejlepších restaurací a šéfkuchařů světa, včetně Massima Bottury v Itálii, Dominika Hartmanna ve Švýcarsku nebo také Jorge Valleja v Mexiku.
V restauraci Geranium se Ricardo setkal s Kristínou Nemčkovou, velkým českým kulinářským talentem. Kristína se proslavila jako nejmladší vítězka MasterChefa nejen v České republice, ale na celém světě. V roce 2020 získala profesní certifikaci Grand Diplome kuchařské škole Le Cordon Bleu v Londýne, kde záhy po studiu začala pracovat pro dvoumichelinskou restauraci Story. Po více než roce její další kroky za profesními zkušenostmi vedli do dánské Kodaně, do restaurace Geranium. Ta má na svém kontě 3 hvězdy od Michelina a dle žebříčku The 50 Best Restaurant je vedena jako jedna z nejlepších restaurací světa. Aktuálně Kristína zastává v této restauraci pozici Sous Chefa, tedy zástupce šéfkuchaře.

Kristína společně s Ricardem pro vás připravili 8 chodové degustační menu, ve kterém se odráží jejich gastronomická cesta s francouzskými základy a skloubí se v něm chutě od Brazílie, přes Itálii až po Českou republiku. Čekají na vás vyjímečná jídla od zkušených šéfkuchařů spárovaná s kvalitními víny od dodavatele vín Víno Markuzzi. Ojedinělý a nezapomenutelný zážitek, který zažijete pouze u nás, v akademii Grosseto. Nenechte si jej proto ujít!

JAK A KDY BUDE VEČEŘE PROBÍHAT?

Posezení s obsluhou bude probíhat v horním patře naší akademie v krásné jídelně. Přístup do kuchyně, kde bude Kristína a Ricardo kouzlit, bude povolen vždy, jak vám bude libo a jak organizace večeře umožní. Sledovat můžete přípravu chodů a jejich "plating". Jednotlivé chody vám budou servírovány ke stolu. Při degustaci jednotlivých chodů vám bude vždy pokrm představen a samozřejmě vám bude popsána příprava a složení surovin. Kristína&Ricardo s vámi rádi proberou přípravu jednotlivých chodů a odtajní vám všechny chutě a vůně. K jednotlivým chodům bude připraveno víno, které bude napárováno přesně tak, aby podpořilo vaše chuťové pohárky. Bude přítomen sommeliér od dodavatele vín  Víno Markuzzi, který ke každému vínu doplní svůj výklad opepřený historkou. Večeře bude doplněna vyprávěním Kristíny@Ricadra o zážitcíh z jejich cest po celém světě. Věřte, že si večer užijete !

Degustační večeře proběhne v termínech 4.9. a 5.9. a 6.9. 2024 od 17:00 hodin. Rezervace na jednotlivé termíny je možná zde.

 

 

CO ZÁŽITEK OBSAHUJE?

Degustační 8-chodové menu

 

Přivítací drink

Bele Casel, Prosecco Asolo Superiore Extra Brut DOCG

 

Pstruh, lesní houby, cibule, kopr

Colterenzio, Pinot Bianco, Cora, DOC

 

Fazole, cassava, rýže

Collestefano, Verdicchio di Matelica, DOC

 

Ravioli, hovězí líčka, brioška

Castello di Verrazzano, Chianti Classico, DOCG

 

"Překvapení šéfkuchařů" 

Gabbas, Lillové, Cannonau di Sardegna, DOC

 

Mandle, meruňky

Nino Franco, Primo Franco Prosecco, DOCG

 

Zážitek z degustační večeře je obohacen vinným párováním


Voda a nealko nápoje

Káva

 

DOPORUČENÍ

Pokud máte nějakou potravinovou alergii, tak nám ji prosím sdělte předem do poznámky k rezervaci. Některé pokrmy jsme schopni upravit tak, abyste si je mohli vychutnat.

ZÁVĚREM

Plánujeme pravidelně obnovovat menu v závislosti na sezóně a minimálně jednou za tři měsíce se s Vámi rádi setkáme v Akademii při další degustační večeři. 

Cesta kolem světa začíná v Kulinářské Akademii Grosseto!

Zaregistrujte se pro zasílání měsíčního přehledu kurzů

Přihlášením k newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Partneři