Slovenskou kuchyni ovlivnila kuchyně česká, maďarská a německá. Základními surovinami jsou mléko a brambory. Mezi nejoblíbenější jídla patří brynzové halušky. Halušky nejsou složitouzáležitostí, ale k připravení opravdu kvalitních halušek je potřeba zkušenost. Pavel Berky Vám ukáže jak se halušky připravovali v jeho rodném kraji, hezky ručně. Další oblíbená surovina jsou brambory, z těch si připravíte lokše, které svět ještě neviděl. samozřejmě nemůže chybět hezky řízná polévka z kysaného zelí.
Co si uvaříme?
Krém z kysaného zelí, bramborová kroketa s klobásou, marinovaná sušená švestka
Špenátové halušky, brynzová espuma a slaninový prach
Lokše na způsob tacos s krkovicí a jablkem
DÁREK PRO VÁS - KUCHAŘSKÁ KNIHA PAVLA BERKYHO
V ceně kurzu je započtena voda, nealko, pivo, káva a rozlévané víno.
Veškeré vybavení a zástěru vám při každém kurzu zapůjčíme. Po absolvování kurzu obdrží každý účastník certifikát.
Kurzy se konají při naplnění minimální kapacity sedmi účastníků.