Petr Kunc se specializuje v restauraci Salabka na několikachodové degustační menu, které se mění podle ročního období čtyřikrát do roka. Sotva dokončí jedno menu, musí přemýšlet nad příštím. Hlavní suroviny a ingredience pocházejí z Čech. Základem je to lokální, zbytek jsou moderní inovace. Petrovým motem je: "Vařit z luxusních věcí je snadné. Povýšit obyčejnou surovinu na luxus, to je umění.“ Přijďte si užít přípravu jídel s mistrem fine diningové restaurace.
A co budeme vařit ?
Amuse bouche
Mrkvový tatarak, tartletka, sladkokyselá mrkev, hořčičné semínko, kerblíková majonéza
Předkrm
Plněné smrže, sladkokyselý řapíkatý celer, hroznové víno, pinie, žloutkový krém, horský sýr espuma, petrželový olej
Hlavní chod
Jehněčí hřbet, plec, fava fazole a pyré, gel z páleného citronu, ovčí jogurt, jehhněčí jus s mátou
Dezert
Parfait z bílé čokolády a mandlí, mandlová drobenka, práskací prach, gel z lesního ovoce, citronový meringue, šťavelový sorbet, jahodové consomé, vanilkový olej, jedlé zlato
Petit Four
Bonboniera Salabka
V ceně kurzu je započtena voda, nealko, pivo, káva a rozlévané víno.
Veškeré vybavení a zástěru vám při každém kurzu zapůjčíme. Po absolvování kurzu obdrží každý účastník certifikát.
Kurzy se konají při naplnění minimální kapacity sedmi účastníků.