Možná nevíte, že vepřové maso je křehčí než maso hovězí. A jaké druhy masa a jeho přípravy jsou ty nejlepší. Zaměříme se na nejlepší vepřovou pečínku, kterou je Porchetta ( porketa). Je to něco neuvěřitelně šťavnatého, s křupavou vypečenou kůží, měkkým vnitřkem, voňavé po česneku, koření a bylinkách, výrazně osolené, takřka slavnostní. Už teď se nám sbíhají sliny :-) Kus voňavého, šťavnatého a měkkého pečeného vepřového masa by měl být pevnou součástí repertoáru každého kuchaře, který to s domácím vařením myslí vážně. Pojďme si společně užít šťavnatost vepřového masa a naučit se jeho přípravu.
A co budeme vařit ?
Porechetta
vepřový výpek a bylinkové brambory
Vepřová panenka
bylinková krusta, tymián, rozmarýn
Vepřový t-bone steak
pepřová omáčka, pečená růžičková kapusta
V ceně kurzu je započtena voda, nealko, pivo, káva a rozlévané víno.
Veškeré vybavení a zástěru vám při každém kurzu zapůjčíme. Po absolvování kurzu obdrží každý účastník certifikát.
Kurzy se konají při naplnění minimální kapacity dvanácti účastníků.