Šéfkuchař Zdeněk Křížek připravil pro skupinu 12 osob jedinečný gastronomický zážitek v podobě řízené degustace. Posezení s obsluhou proběhlo v horním patře naší akademie v krásné jídelně. Přístup do kuchyně, kde Zdeněk kouzlil, byl povolen vždy, jak vám bylo libo. Jednotlivé chody byly postupně přinášeny na stoly účastníků večeře a při degustaci jednotlivých chodů byl vždy pokrm představen + byla popsána příprava a složení surovin. Zdeněk byl studnicí vědomostí a rád vám zodpověděl všechny vaše dotazy.
Menu večeře s párováním vín
Japonská gyoza
Hřebenatka, lanýž, pomerančová ponzu omáčka
Collestefano Verdicchio di Matelica
Hovězí tataki
Hlíva královská, sezam, unagi omáčka
San Michele Soave Classico DOC Ca Rugate
Grilovaná chobotnice
Květák, miso, granátové jablko
Prail Sauvignon DOC Colterenzio, Alto Adige
Červené kari
Kachna, liči, thajská bazalka
Lillové Cannonau di Sardegna DOC Gabbas Giuseppe, Sardinie
Mango Lassi
Pistácie, granátové jablko, koriandr
Moscato d ́Asti La Serra DOCG Marhesi di Gresy