Šéfkuchař
Kuchařská kariéra Zdeňka začala v hotelu Jalta, kde jako první v té době měli v restauraci teppanyaki – japonský speciální stůl s grilovací deskou pro úpravu jídel přímo před zraky hostů. Velice rychle se stal velkým fandou japonské kuchyně. Dlouholeté pracovní zkušenosti získával z asijských hotelů v Číně, Malajsii a Japonsku, kde si prohluboval a rozšiřoval znalosti asijské kuchyně.
Od roku 2018 pracuje na pozici Executive Culinary Chef pro síť OREA HOTELS & RESORTS.
Zdeněk Křížek Vás zavede do Španělska, země zdravé a lehké kuchyně, kde nejpoužívanějšími ingrediencemi jsou olivový olej, čerstvá zelenina, ryby či mořské plody.
Milovníci ryb a mořských plodů si zamilují nejen skandinávský styl, ale také jeho kuchyni. Nejoblíbenější pokrmy obsahují ryby jako lososy, tresky, sardinky nebo sledě. Norové milují marinovaného lososa v soli, cukru, kopru a brandy. Velké oblibě se těší i sušené ryby. Vychutnejte si skandinávský styl i kuchyni plnými doušky.
Toužíte poznat pravou chuť Argentiny? Ale jak si argentinské steaky připravit aby byli šťavnaté a křehké? Základem je kvalitní a čerstvé argentinské maso. Maso z mladých býků pasoucích se na zelených a vlhkých rovinách Argentiny, zvaných Pampy. Spolupráci na tomto kurzu a dodávku kvalitního masa nám zaručí PAMPAS MARKET.
Nechte se inspirovat nejnovějšími trendy v grilování! Vsaďte na experimenty a překvapte své hosty moderními pokrmy. Objevte nové a úžasné chutě!
Rozmanitá kuchyně s aztéckými kořeny je plná tacos, quesadillas, burritos nebo nachos. Spojovány jsou s ní kukuřice, chilli fazole nebo avokádo. A co si s námi uvaříte?