Jak se sami přesvědčíte z nadcházejícího kurzu a z receptů Zdeňka Křížka, příprava mořských plodů v domácích podmínkách není až tak složitá. Prozradíme vám, kde si některé druhy seafoodu nakoupit a jak poznat, zda je suroviny čerstvá. Budeme vařit ze surovin prémiových kvalit a sami poznáte jak vynikající chuť můžou mořské plody mít a jak bohatý je to zdroj živin.
Nebojte se přidat mořské plody na váš stůl !
A co budeme vařit ?
Zauzené sardinky
Tomatové pesto, foccacia, citrónové glazé
Kompletní příprava a ukázka čištění sardinek včetně marinování a zauzení, doplněno foccaciou a citrónovým glazé z pečených citrónů
Slávky
Polosušená rajčata, chilli, Bazalka, arabiata omáčka
Tradiční příprava sicilské omáčky arabiata, doplněná přípravou mušlí ve wok pánvi
Grilovaná chobotnice
Šáfránové rizoto, chřest, lardo
Kompletní příprava grilované chobotnice se šafránovým rizotem doplněná chřestem a škvarky z toskánské slaniny Lardo
V ceně kurzu je započtena voda, nealko, pivo, káva a rozlévané víno.
Veškeré vybavení a zástěru vám při každém kurzu zapůjčíme. Po absolvování kurzu obdrží každý účastník certifikát.
Kurzy se konají při naplnění minimální kapacity dvanácti účastníků.