Mexická kuchyně je v Čechách velmi oblíbená, možná právě proto, že je tak vzdálená tradiční české kuchyni. Základem je kukuřice ve všech podobách, fazole, hodně zeleniny, dobré maso a k dochucení nesmí chybět limetky, čerstvý koriandr a hlavně pikantní chilli. Nejznámnější mexické jídlo je Chilli con carne. Chilli con carne je skvělé jídlo, které se báječně hodí, pokud vaříte pro větší partu. Mleté maso, rajčata a fazole jsou základ, důležité je dochucení. Zdeněk Křížek Vám předá všechny důležité rady jak tyto jídla připravit.
Co si uvaříte
Mexické ceviche
Tacos, krevety, fazole, citrusy
*
Chilli con carne
Gratinovaná tortilla hovězí maso, guacamole, rajčata, zakysaná smetana
*
Mexické Churros
Skořice, slaný karamel, limeta
V ceně kurzu je započtena voda, nealko, pivo, káva a rozlévané víno.
Veškeré vybavení a zástěru vám při každém kurzu zapůjčíme. Po absolvování kurzu obdrží každý účastník certifikát.
Kurzy se konají při naplnění minimální kapacity sedmi účastníků.