Grosseto

Barevné Mexiko

ZDENĚK KŘÍŽEK

Rozmanitá kuchyně s aztéckými kořeny je plná tacos, quesadillas, burritos nebo nachos. Spojovány jsou s ní kukuřice, chilli fazole nebo avokádo. A co si s námi uvaříte?

Mexická kuchyně je v Čechách velmi oblíbená, možná právě proto, že je tak vzdálená tradiční české kuchyni. Základem je kukuřice ve všech podobách, fazole, hodně zeleniny, dobré maso a k dochucení nesmí chybět limetky, čerstvý koriandr a hlavně pikantní chilli. Nejznámnější mexické jídlo je Chilli con carne. Chilli con carne je skvělé jídlo, které se báječně hodí, pokud vaříte pro větší partu. Mleté maso, rajčata a fazole jsou základ, důležité je dochucení. Zdeněk Křížek Vám předá všechny důležité rady jak tyto jídla připravit.

Co si uvaříte

Mexické ceviche

Tacos, krevety, fazole, citrusy

*

Chilli con carne

Gratinovaná tortilla hovězí maso, guacamole, rajčata, zakysaná smetana

*

Mexické Churros

Skořice, slaný karamel, limeta

 

V ceně kurzu je započtena voda, nealko, pivo, káva a rozlévané víno.
Veškeré vybavení a zástěru vám při každém kurzu zapůjčíme. Po absolvování kurzu obdrží každý účastník certifikát.

Kurzy se konají při naplnění minimální kapacity sedmi účastníků.

Jak hodnotí kurzy účastníci?

1.08
Celkový dojem kurzu

94 %
Uplatnění poznatků v praxi

92 %
Akci bych doporučil známým

Zaregistrujte se pro zasílání měsíčního přehledu kurzů

Přihlášením k newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Partneři