Společně s Natachou se pustíte do přípravy lahodné citronové bretaňské tartaletky, jemných choux Paris-Brest a delikátní mousse Forêt Noire, které vás zavedou přímo do srdce francouzských cukrářských tradic. Kurz je určen pro ty, kteří chtějí posunout své cukrářské dovednosti na novou úroveň a získat znalosti o technikách a trendech, které francouzská cukrařina nabízí. Přijďte si pro neocenitelné tipy a triky, které vám umožní připravit tyto skvostné dezerty ve vlastní kuchyni. Pokud toužíte po sladkém mistrovství a chcete se naučit vytvářet francouzské cukrářské skvosty, které okouzlí každého, je tento kurz právě pro vás!
A co budeme tvořit ?
Citrónová bretaňská tartaletka
- začneme s přípravou křehkého bretaňského těsta, které je základem této tartaletky
- ukážeme si jak správně vypracovat těsto, tvarovat jej do formiček a péct na nejlepší křupavost
- naučíme se připravit osvěžující citrónový krém
- naučíme se pripravit meringue a stříkat jej technikou „tourbillon“
Choux Paris Brest
- představíme vám proces přípravy choux (odpalované) těsta, spolu s křupavým craquelin
- připravíme si neodolatelné domácí oříškové praliné
- naučíme se přípravu sladkého krému a ukážeme si, jak správně naplnit choux
- nakonec, aby byl výsledek dokonalý naučíte se techniku správného sestavení
Foret noire mousse
- připravíme si čokoládový bezlepkový korpus
- naučíme sa připravit višňové coulis
- provedeme vás přípravou mousse z horké čokolády
- a na závěr jak rovnoměrně polít čokoládovou polevou a dozdobení zákusku
Tento kurz je ideální pro všechny, kdo chtějí zlepšit své cukrářské dovednosti a pochopit, jak pracovat s těmito tradičními francouzskými recepty na vyšší úrovni.
Na kurzu si můžete zakupit Natachinu knihu receptů NAŠE OBĽÚBENÉ s věnováním na přání
V ceně kurzu je započtena voda, nealko, pivo, káva a rozlévané víno.
Veškeré vybavení a zástěru vám při kurzu zapůjčíme.
Krabice na vaše výrobky vám bude k dispozici.
Po absolvování kurzu obdrží každý účastník certifikát.
Kurzy se konají při naplnění minimální kapacity dvanácti účastníků.
Užijete si nejen pečení, ale i radost z vytvoření dokonalých francouzských dezertů!