Grosseto

Grilování ve skandinávském stylu

ZDENĚK KŘÍŽEK

Milovníci ryb a mořských plodů si zamilují nejen skandinávský styl, ale také jeho kuchyni. Nejoblíbenější pokrmy obsahují ryby jako lososy, tresky, sardinky nebo sledě. Norové milují marinovaného lososa v soli, cukru, kopru a brandy. Velké oblibě se těší i sušené ryby. Vychutnejte si skandinávský styl i kuchyni plnými doušky.

Z historického hlediska nebyla švédská kuchyně příliš bohatá. Potrava naprosté většiny obyvatel byla omezena na to, co se dalo vypěstovat či ulovit v místních podmínkách. Losos na sto padesát způsobů. Není losos jako losos. Severský losos přímo z řeky chutná úplně jinak. Recepty od Zdeňka Křížka vám napoví jak si trochu skandinávie připravit i doma. Velmi oblíbená ryba Halibut grónský - maso halibuta obsahuje větší množství tuku a hodně omega-3 mastných kyselin. Výborně se hodí k pečení, dušení, grilování a smažení.  

 

A co budeme grilovat ?

 

Grilované skandinávské Lososové špízy

Hruška, listové saláty, modrý sýr, hořčičný dresing

Kompletní příprava lososových špízu včetně marinády, grilované hrušky, gratinování modrým sýrem – tradiční finský recept

 

Restované Norské mušle

Máslové brambory, červená řepa, creme fresh

Příprava krémových norských mušlí, konfitované máslové brambory, příprava tradičního norského chutney z červené řepy a zakysané smetany

 

Glazovaný Halibut

Divoký chřest, fenykl, kopr

Ukázka Halibuta včetně porcování, grilovaný divoký chřest s fenyklem, příprava koprové omáčky

 (tradiční švédský recept)

 

V ceně kurzu je započtena voda, nealko, pivo, káva a rozlévané víno.
Veškeré vybavení a zástěru vám při každém kurzu zapůjčíme. Po absolvování kurzu obdrží každý účastník certifikát.

Kurzy se konají při naplnění minimální kapacity sedmi účastníků.

Jak hodnotí kurzy účastníci?

1.08
Celkový dojem kurzu

94 %
Uplatnění poznatků v praxi

92 %
Akci bych doporučil známým

Zaregistrujte se pro zasílání měsíčního přehledu kurzů

Přihlášením k newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Partneři