Z historického hlediska nebyla švédská kuchyně příliš bohatá. Potrava naprosté většiny obyvatel byla omezena na to, co se dalo vypěstovat či ulovit v místních podmínkách. Losos na sto padesát způsobů. Není losos jako losos. Severský losos přímo z řeky chutná úplně jinak. Recepty od Zdeňka Křížka vám napoví jak si trochu skandinávie připravit i doma. Velmi oblíbená ryba Halibut grónský - maso halibuta obsahuje větší množství tuku a hodně omega-3 mastných kyselin. Výborně se hodí k pečení, dušení, grilování a smažení.
A co budeme grilovat ?
Grilované skandinávské Lososové špízy
Hruška, listové saláty, modrý sýr, hořčičný dresing
Kompletní příprava lososových špízu včetně marinády, grilované hrušky, gratinování modrým sýrem – tradiční finský recept
Restované Norské mušle
Máslové brambory, červená řepa, creme fresh
Příprava krémových norských mušlí, konfitované máslové brambory, příprava tradičního norského chutney z červené řepy a zakysané smetany
Glazovaný Halibut
Divoký chřest, fenykl, kopr
Ukázka Halibuta včetně porcování, grilovaný divoký chřest s fenyklem, příprava koprové omáčky
(tradiční švédský recept)
V ceně kurzu je započtena voda, nealko, pivo, káva a rozlévané víno.
Veškeré vybavení a zástěru vám při každém kurzu zapůjčíme. Po absolvování kurzu obdrží každý účastník certifikát.
Kurzy se konají při naplnění minimální kapacity sedmi účastníků.