Jižní Amerika je obrovský kontinent, který na severu protíná rovník a na jihu už málem dohlédne k Antarktidě. Tak jako obyvatelstvo, tak i jihoamerická kuchyně je velmi rozmanitá, nicméně využívá mnoho stejných surovin: hovězí maso, drůbež a ryby, brambory, rýži, fazole, krevety a dary moře, tropické ovoce, zeleninu.
Recepty z jihoamerického kontinentu jsou založení na dokonale grilované nebo dlouze a s láskou pečené hovězí maso, které doplňují různými přílohami jako jsou brambory, kukuřice, fazole a další. K masu se též podávají různé omáčky mezi nejznámější patří Argentinská salsa chimichurri (čte se čimičuri). Výrazná chuť bylinek, která krásně doplňuje a zvýrazňuje chuť masa.
Brazilie nám nabízí pestrou barevnost nejen pokrmů. Feijoada, kterou si připravíme je považována za brazilské národní jídlo. Jedná se o hustý „guláš“ z černých fazolí (od slova feijão, čili fazole).
Neméně exotické budou i další jídla z menu Honzy Horáka.
A co si uvaříme ?
Strip loin
Bramborová Kaše 50/50, s lanýžem
Restovaný zelený chřest
Omáčka bernaisse
Rib eye
Gratinované brambory
Divoká brokolice s Mandlemi
Silná hovězí šťáva s červeným vínem
Picanha
Smažená Yuca
Fazolová Feijoada
Chimmichurri omáčka
V ceně kurzu je započtena voda, nealko, pivo, káva a rozlévané víno.
Veškeré vybavení a zástěru vám při každém kurzu zapůjčíme. Po absolvování kurzu obdrží každý účastník certifikát.
Kurzy se konají při naplnění minimální kapacity sedmi účastníků.