Grosseto

Jihoamerická kuchyně aneb hory masa

JAN HORÁK

Zamilovat se do jihoamerického hovězího masa je snadné. Podlehnout jeho podmanivé, voňavé a křehké chuti vás nebude stát mnoho. Stačí jedno ochutnání! Přijďte si užít ROZTANČENÝ KURZ !

Jižní Amerika je obrovský kontinent, který na severu protíná rovník a na jihu už málem dohlédne k Antarktidě. Tak jako obyvatelstvo, tak i jihoamerická kuchyně je velmi rozmanitá, nicméně využívá mnoho stejných surovin: hovězí maso, drůbež a ryby, brambory, rýži, fazole, krevety a dary moře, tropické ovoce, zeleninu.

 Recepty z jihoamerického kontinentu jsou založení na  dokonale grilované nebo dlouze a s láskou pečené hovězí maso, které doplňují různými přílohami jako jsou brambory, kukuřice, fazole a další. K masu se též podávají různé omáčky mezi nejznámější patří Argentinská salsa chimichurri (čte se čimičuri). Výrazná chuť bylinek, která krásně doplňuje a zvýrazňuje chuť masa.

Brazilie nám nabízí pestrou barevnost nejen pokrmů.  Feijoada, kterou si připravíme je považována za brazilské národní jídlo.  Jedná se o hustý „guláš“ z černých fazolí (od slova feijão, čili fazole).

Neméně exotické budou i další jídla z menu Honzy Horáka.

 

A co si uvaříme ?

 

Strip loin

Bramborová Kaše 50/50, s lanýžem

Restovaný zelený chřest

Omáčka bernaisse

 

Rib eye

Gratinované brambory

Divoká brokolice s Mandlemi

Silná hovězí šťáva s červeným vínem

 

Picanha

Smažená Yuca

Fazolová Feijoada

Chimmichurri omáčka

 

V ceně kurzu je započtena voda, nealko, pivo, káva a rozlévané víno.
Veškeré vybavení a zástěru vám při každém kurzu zapůjčíme. Po absolvování kurzu obdrží každý účastník certifikát.

Kurzy se konají při naplnění minimální kapacity sedmi účastníků.

Jak hodnotí kurzy účastníci?

1.08
Celkový dojem kurzu

94 %
Uplatnění poznatků v praxi

92 %
Akci bych doporučil známým

Zaregistrujte se pro zasílání měsíčního přehledu kurzů

Přihlášením k newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Partneři