Připravíme si kuře tikka masala, tuto indickou pochoutku tvoří kari mísa pečených kuřecích kusů, které jsou v omáčce z rajčat a ze smetany. Omáčka má různé obměny. Tento pokrm není jen indickou pochoutkou. Dnes je už oblíben po celém světě. Neděste se exotického názvu! I když nutno říci, že polévka Mulligatawny má opravdu exotický původ.Velmi důležité pro její chuť je karí, koření, které se v Indii hojně používá.
Co si uvaříme ?
Krůtí Seekh kebab
tmavá cizrna, papadum
Kompletní příprava indického krůtího kebabu, salát z okry a tmavé cizrny, ukázka pečení chleba Papadum
Indické taštičky Samosas
Špenát, brambory, květák, kari listy, mátové chutney
Příprava indický vegetariánský taštiček Samosas včetně náplně a mátového chutney
Tradiční kuřecí Tikka masala
Šafránový pilaf, kešu, šalotka (Naan)
Kompletní příprava kuřecí Tikka masala včetně marinování kuřecích stehen od základu. Příprava šafránového pilafu. Ukázka indického chlebu Naan
V ceně kurzu je započtena voda, nealko, pivo, káva a rozlévané víno.
Veškeré vybavení a zástěru vám při každém kurzu zapůjčíme.
Po absolvování kurzu obdrží každý účastník certifikát.
Kurzy se konají při naplnění minimální kapacity sedmi účastníků.