Pro Rakousko je typické maso z krav. Snad nejznámějším jídlem je vídeňský řízek Wienerschnitzel z tence naklepaných plátků telecího masa s bramborem. K tomu paří brusinková omáčka. Tafelspitz je hovězí špička vařená v hovězím vývaru se zeleninou. Někdy se v tom vývaru přímo servíruje jako polévka. Rakousko je rájem také pro milovníky sladkých jídel. Kaiserschmarren je císařský trhanec podávaný zasypaný cukrem a s ovocem, třeba švestkovým kompotem.
A co si uvaříme ?
Terinka z vepřového kolínka s domácí houskou
Tafelspitz se zeleninou, bramborové rösty, zelenina, morková kost
Telecí řízek a vídeňským bramborovým salát
KAISERSCHMARRN s jablky a rumem
V ceně kurzu je započtena voda, nealko, pivo, káva a rozlévané víno.
Veškeré vybavení a zástěru vám při každém kurzu zapůjčíme. Po absolvování kurzu obdrží každý účastník certifikát.
Kurzy se konají při naplnění minimální kapacity dvanácti účastníků.