Grosseto

Perly Vídeňské kuchyně

ZDENĚK MARCÍN

Kdo někdy u našich sousedů v Rakousku byl a ochutnal místní kuchyni, dozajista ví, že si Rakušané na žádná příliš lehká a zdravá jídla nepotrpí. Chutná ovšem jejich kuchyně rozhodně je. Která jídla řadíme mezi rakouskou klasiku?

Pro Rakousko je typické maso z krav. Snad nejznámějším jídlem je vídeňský řízek Wienerschnitzel z  tence naklepaných plátků telecího masa s bramborem. K tomu paří brusinková omáčka. Tafelspitz je hovězí špička vařená v hovězím vývaru se zeleninou. Někdy se v tom vývaru přímo servíruje jako polévka. Rakousko je rájem také pro milovníky sladkých jídel. Kaiserschmarren je císařský trhanec podávaný zasypaný cukrem a s ovocem, třeba švestkovým kompotem.

 

A co si uvaříme ?

 

Terinka z vepřového kolínka s domácí houskou

 

 Tafelspitz se zeleninou, bramborové rösty, zelenina, morková kost

 

Telecí řízek a vídeňským bramborovým salát

 

KAISERSCHMARRN s jablky a rumem 

 

 

V ceně kurzu je započtena voda, nealko, pivo, káva a rozlévané víno.
Veškeré vybavení a zástěru vám při každém kurzu zapůjčíme. Po absolvování kurzu obdrží každý účastník certifikát.

Kurzy se konají při naplnění minimální kapacity dvanácti účastníků.

Termíny kurzů

15. 5. Čtvrtek

Perly Vídeňské kuchyně Zdeněk Marcín 16:30 - 21:00

Kdo někdy u našich sousedů v Rakousku byl a ochutnal místní kuchyni, dozajista ví, že si Rakušané na žádná příliš lehká a zdravá jídla nepotrpí. Chutná ovšem jejich kuchyně rozhodně je. Která jídla řadíme mezi rakouskou klasiku?

Objednat kurz
3990
Zbývá 16 volných míst

Jak hodnotí kurzy účastníci?

1.08
Celkový dojem kurzu

94 %
Uplatnění poznatků v praxi

92 %
Akci bych doporučil známým

Zaregistrujte se pro zasílání měsíčního přehledu kurzů

Přihlášením k newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Partneři