Grosseto

SÉRIE KURZŮ
ŠKOLA KULINAŘENÍ ANEB OD VÝVARU AŽ PO SOUS VIDE - série

JIŘÍ ROITH

Připravili jsme pro váš sérii vzdělávacích kurzů vaření v nichž vám dáme možnost naučit se vařit podle postupů a metod opravdových profesionálů. Jestli se pro vás stalo vaření opravdovou vášní, pak je čas posunout se dál.

Nejste si jistí a googlujete při vaření jak na to, aby

  • byl vývar silný, čirý a želatinový přesně podle návodu, a který ten návod na jeho přípravu je ten pravý?
  • byla polévka krásně krémová, a zda ji zahustit  jíškou nebo raději nastrouhanou bramborou ?
  • vaše omáčka byla krásně hladká a měla ten správný lesk ?
  • pošírované vejce při rozkrojení vyteklo na talíř jako láva ?
  • při dušení či konfitování neztratili suroviny svou chuť, a barvu a šťavnatost ?
  • byl váš steak šťavnatý a rovnoměrně propečený, a aby kuřecí maso bylo perfektně upečené a ne vysušené ?
  • vám z celé ryby po filetování nezbyli jen cáry masa ?
  • pasta byla uvařena „al dente“  a rizoto krémové konzistence ?

 

Otázek při vaření může být ještě více, žádný recept na Googlu vám nezaručí kvalitní výsledek. Kulinářské techniky nám slouží jako základní kameny pro opravdové kreativní vaření bez nutnosti otrocky opakovat cizí recepty. Právě spojením znalosti kulinářských technik a individuální kreativity vzniká teprve to pravé „kulinaření“.

 

A co vás naučíme ?

1.  Vývary a polévky

světlý a tmavý kuřecí a hovězí vývar, rybí vývar, zeleninové a luštěninové polévky, tradiční polévky


2.  Omáčky, dušení a konfitování

základní omáčky (bešamel, velouté), tradiční české omáčky, správná technika, teploty a postupy při dušení a konfitování masa


3.  Vejce od A do Z

míchaná vejce, omelety od základní až po francouzskou, pošírování vajec, holandská omáčka, vaječná frittata


4.  Pasta, risotto, rýže, pilaf

jak připravit domácí pastu, základní italské omáčky, risotto a pilaf metoda vaření rýže


5.  Maso

 jak správně připravit různé druhy hovězích a vepřových steaků, ostatní steaková masa (kuřecí, kachní atd.), demi-glace


6.  Ryby a mořské plody

filetování ryb, příprava mořských plodů, správný postup při opékání ryb, omáčka beurre blanc

 

Těchto 6 sérií bude naplněno

  • informacemi o surovinách a technikách přípravy
  • budete intenzivně vařit a ochutnávat
  • budou zodpovězeny všechny vaše otázky
  • poskytneme vám kvalitní suroviny a zázemí profesionální kuchyně

 

Školou vaření a všemi jednotlivými kurzy vás provede Jiří Roith https://www.akademiegrosseto.cz/kuchari/jiri-roith, zakladatel projektu Kulinářské umění https://www.kulinarskeumeni.cz/ který vysvětluje podstatu kulinářských technik již od roku 2009 a dokázal zapojit do svého projektu 95 gastronomických škol a v nich 5476 studentů.

 

Součástí série kurzů budou podklady, které si ponecháte pro vaše další využívání v podobě KU Book s recepty a tomu zástěra.

Na konci školy vaření obdrží každý účastník certifikát.

Doba trvání jednoho kurzu bude 5 hodin, začátek kurzu vždy od 16:00 hodin do 21:00 hodin

TERMÍNY KURZŮ:

17. 01. 2025   Vývary a polévky

28. 02. 2025  Omáčky, dušení a konfitování

21. 03. 2025   Vejce od A do Z

25. 04. 2025   Pasta, Rissoto, rýže, pilaf

23. 05. 2025   Maso

13. 06. 2025  Ryby a mořské plody

 

J E   Č A S   P O S U N O U T   S E   D Á L  ! ! !

Termíny kurzů

17. 1. Pátek

ŠKOLA KULINAŘENÍ ANEB OD VÝVARU AŽ PO SOUS VIDE - série Jiří Roith 16:00 - 21:00

Připravili jsme pro váš sérii vzdělávacích kurzů vaření v nichž vám dáme možnost naučit se vařit podle postupů a metod opravdových profesionálů. Jestli se pro vás stalo vaření opravdovou vášní, pak je čas posunout se dál.

Objednat kurz
21000
Zbývá 15 volných míst
28. 2. Pátek

ŠKOLA KULINAŘENÍ ANEB OD VÝVARU AŽ PO SOUS VIDE - série Jiří Roith 16:00 - 21:00

Připravili jsme pro váš sérii vzdělávacích kurzů vaření v nichž vám dáme možnost naučit se vařit podle postupů a metod opravdových profesionálů. Jestli se pro vás stalo vaření opravdovou vášní, pak je čas posunout se dál.

21. 3. Pátek

ŠKOLA KULINAŘENÍ ANEB OD VÝVARU AŽ PO SOUS VIDE - série Jiří Roith 16:00 - 21:00

Připravili jsme pro váš sérii vzdělávacích kurzů vaření v nichž vám dáme možnost naučit se vařit podle postupů a metod opravdových profesionálů. Jestli se pro vás stalo vaření opravdovou vášní, pak je čas posunout se dál.

25. 4. Pátek

ŠKOLA KULINAŘENÍ ANEB OD VÝVARU AŽ PO SOUS VIDE - série Jiří Roith 16:00 - 21:00

Připravili jsme pro váš sérii vzdělávacích kurzů vaření v nichž vám dáme možnost naučit se vařit podle postupů a metod opravdových profesionálů. Jestli se pro vás stalo vaření opravdovou vášní, pak je čas posunout se dál.

23. 5. Pátek

ŠKOLA KULINAŘENÍ ANEB OD VÝVARU AŽ PO SOUS VIDE - série Jiří Roith 16:00 - 21:00

Připravili jsme pro váš sérii vzdělávacích kurzů vaření v nichž vám dáme možnost naučit se vařit podle postupů a metod opravdových profesionálů. Jestli se pro vás stalo vaření opravdovou vášní, pak je čas posunout se dál.

13. 6. Pátek

ŠKOLA KULINAŘENÍ ANEB OD VÝVARU AŽ PO SOUS VIDE - série Jiří Roith 16:00 - 21:00

Připravili jsme pro váš sérii vzdělávacích kurzů vaření v nichž vám dáme možnost naučit se vařit podle postupů a metod opravdových profesionálů. Jestli se pro vás stalo vaření opravdovou vášní, pak je čas posunout se dál.

Jak hodnotí kurzy účastníci?

1.08
Celkový dojem kurzu

94 %
Uplatnění poznatků v praxi

92 %
Akci bych doporučil známým

Zaregistrujte se pro zasílání měsíčního přehledu kurzů

Přihlášením k newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Partneři