Mexická kuchyně je v Čechách velmi oblíbená, možná právě proto, že je tak vzdálená tradiční české kuchyni. Základem je kukuřice ve všech podobách, fazole, hodně zeleniny, dobré maso a k dochucení nesmí chybět limetky, čerstvý koriandr a hlavně pikantní chilli. Nejznámnější mexické jídlo je Chilli con carne. Chilli con carne je skvělé jídlo, které se báječně hodí, pokud vaříte pro větší partu. Mleté maso, rajčata a fazole jsou základ, důležité je dochucení. Zdeněk Křížek Vám předá všechny důležité rady jak tyto jídla připravit.
A co budeme vařit ?
Domácí tacos
grilované kuřecí trhané maso, chilli salsa, fazole, chedar
Kompletní příprava těsta na domácích tacos doplněná kuřecím trhaným masem, příprava chilli salsy z grilovaných papriček doplněná fazolovou pastou a gratinovaným sýrem chedar
Burrito
Gratinovaná tortilla, hovězí maso, rýže, quacamole, rajčata, zakysaná smetana
Příprava náplně na Burrito z hovězího masa a basmati rýže, kompletní plnění tortily, včetně přípravy avokádového quacamole
Arroz Con Leche
Flambované mango, skořice, kokos
Kompletní příprava tradiční mexické mléčné rýže doplněná flambovaným mangem s limetou a skořicí
V ceně kurzu je započtena voda, nealko, pivo, káva a rozlévané víno.
Veškeré vybavení a zástěru vám při každém kurzu zapůjčíme. Po absolvování kurzu obdrží každý účastník certifikát.
Kurzy se konají při naplnění minimální kapacity 12 účastníků.