Sushi je jedno z nejznámějších jídel japonské kuchyně. Sushi existuje velká řada druhů. Konzumuje se spolu se sójovou omáčkou, nakládaným zázvorem a pikantní zelenou pastou – wasabi. Většina lidí si pod tímto pojmem představí zejména syrové rybí maso s rýží, ale sushi je především vařená rýže spojená se speciální sladkokyselou omáčkou sušinoko připravenou k tomuto účelu. Také slovo sushi v doslovném překladu z japonštiny znamená „kyselá chut´“. Pojďte se s námi naučit, jak si pravé sushi rolky připravit. U nás v Kulinářské Akademii si společně se Zdeňkem Křížkem připravíte to nejlepší.
Co si uvaříme ?
Základní rolky Hoso maki
Oshinko maki – s nakládanou ředkví
Shiitake maki – marinované houby shiitake
Sake maki – s lososem a okurkou
*
Suzuki Uramaki Roll
glazovaný mořský vlk v teriyaki omáčce, špenát, japonská omeleta
Příprava obrácené rolky s glazovaným mořským vlkem v teriyaki omáčce, příprava sladké japonské omelety s rýžovým vínem
*
Beetroot uramaki roll
Kreveta, mango, chilli majonéza, černý sezam
Příprava barevného sushi z červené řepy s marinovanou krevetou, doplněná mangem a chilli majonézou
*
Crunchy Kanii Roll
japonský krabí salát, avokádo, jarní cibule
Příprava smažené krabí rolky s avokádem v tempůrovém těstě s jarní cibulí
V ceně kurzu je započtena voda, nealko, pivo, káva a rozlévané víno.
Veškeré vybavení a zástěru vám při každém kurzu zapůjčíme. Po absolvování kurzu obdrží každý účastník certifikát.
Kurzy se konají při naplnění minimální kapacity sedmi účastníků.