Grosseto

Ústřice a mušle

ZDENĚK KŘÍŽEK

Ústřice jsou ve všech zemích světa, kde jsou k dostání, považovány za gastronomickou lahůdku. Jejich maso má lehce slanou chuť a je velmi jemné. Tradičně se jí syrové, nekousají se, ale rovnou spolknou. Pro zjemnění chuti se sluší pokapat je citrónovou šťávou, ale kreativitě se zde meze nekladou. Skvěle fungují i v kombinaci s vinným dresinkem, česnekem, chilli nebo šalotkou. Můžete je však i péct, smažit, vařit, či dokonce udit. A jak vám je připraví Zdeněk Křížek ?

 

A co si uvaříme ?

 

Variace ústřic - Fine de Claire

Na ledu šalotkový vinegrate

Gratinovaná ústřice Kirpatrick

Příprava a otevírání ústřic, včetně šalotkového vinegretu, a gratinovací směsy Kirpatrick

 

Thajské restované krevety, sladkokyselá omáčka

Citrónová tráva, tamarind, mango salát 

Příprava a čištění krevet včetně sladkokyselé omáčky

 

Grilovaná Kambala

Risotto Parmigiano, calamari, bazalkový olej

Příprava a rozporcování Kambaly pečení na kosti, kompletní příprava parmezánového rizota s Kalamáry

 

 V ceně kurzu je započtena voda, nealko, pivo, káva a rozlévané víno.
Veškeré vybavení a zástěru vám při každém kurzu zapůjčíme. Po absolvování kurzu obdrží každý účastník certifikát.

Kurzy se konají při naplnění minimální kapacity sedmi účastníků.

Jak hodnotí kurzy účastníci?

1.08
Celkový dojem kurzu

94 %
Uplatnění poznatků v praxi

92 %
Akci bych doporučil známým

Zaregistrujte se pro zasílání měsíčního přehledu kurzů

Přihlášením k newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Partneři