Při tomto kurzu se naučíme co vlastně fermentace je a jak se s ní dá pracovat a k čemu se dá použít.
Příprava ovoce a zeleniny na zimu, řekneme si kolik procent a jakou sůl na fermentaci použít. Každý si bude moci odnést vše co na kurzu vyrobí domů a může sledovat jak se mu po dobu jednoho týdne změní chuť, nebo jak se nakvasí kombucha. seznámíme vás dále s výrobou Tibity krystalů. Tibi krystaly jsou drobné řasy, které dokáží příjemně zkvasit libovolný sladký základ a dodat mu důležité živiny a vitamíny. Můžete je znát také pod názvy vodní kefír nebo japonské mořské krystaly.
Dozvíte se hodně teorie, která je k tomuto způsobu přípravy hodně důležitá, ale samozřejmě si vše vyzkoušíte v praxi.
Součástí kurzu bude i malé občerstevní.
A co se naučíme ?
Kombucha, tradiční fermentovaný čínský čaj
Tibity krystaly, kvašená limonáda
Lacto fermentace, základní forma fermentace ovoce a zeleniny
Tsukemono tradiční japonská fermetance
Přímá fermentace, fermentace za použití vlastní šťávy
V ceně kurzu je započtena voda, nealko, pivo, káva a rozlévané víno.
Veškeré vybavení a zástěru vám při každém kurzu zapůjčíme. Po absolvování kurzu obdrží každý účastník certifikát.
Kurzy se konají při naplnění minimální kapacity sedmi účastníků.