Procházku po těchto krásných zemích začnetme u předkrmu. Při vstupu do mnoha restaurací v Libanonu je součástí nabídek takzvané meze. V zásadě se jedná o několik předkrmů podávaných v miskách a my vás naučíme některé z nich, možná znáte alespoň dle názvu například hummus a můžete se těšit i na ty další. Bohužel, vegetariáni mají kromě meze a několika málo dalších pokrmů poměrně smůlu. Blízkovýchodní kuchyně je na maso zatížená. My si připravíme shish tawook, což je tardiční blízkovýchodní pokrm, ktzerý se skládá z marinovaného kuřecího masa na špejli. Je oblíbený zejména v Libanonu, Sýrii a Turecku. Procházku tentokrát zakončíme slavnostním pokrmem, kterým je jehněčí kofta. Tento název pochází z metody pomalého pečení jehněčího masa, obvykle při nízké teplotě, aby zůstalo šťavnaté, měkké a plné chuti. Maso se často peče celé nebo ve velkých kusech s kostí. A jak nám ho připraví Honza ? To se nechte překvapit.
A co si uvaříme ?
Mix mezze
hummus, muhamarrah, fatoush salat, Moutabel
Kuřecí shish tawook
česneková omáčka, petržel, brambory se zaatarem
Jehněčí Kofta
Tabuleh, tahini omáčka, pita chléb
Při tomto kurzu je méně vaření, ale o to více luxusních pokrmů a informací.
V ceně kurzu je započtena voda, nealko, pivo, káva a rozlévané víno.
Veškeré vybavení a zástěru vám při každém kurzu zapůjčíme. Po absolvování kurzu obdrží každý účastník certifikát.
Kurzy se konají při naplnění minimální kapacity dvanácti účastníků.