Grosseto

Sladká elegance Francie

BÁRA LAMAČOVÁ

Milujete jemné dezerty a chcete se naučit tajemství francouzské cukrařiny? Přijďte na náš nový kurz, kde se naučíte připravovat klasické francouzské dezerty.

Objevte kouzlo francouzské cukrařiny!

Na našem kurzu se naučíte připravovat tradiční dezerty jako věneček, větrník a Carachoux. Osvojíte si práci s odpalovaným těstem, krémy i finální zdobení. Přijďte si užít sladké tvoření a odnést si nejen nové dovednosti, ale i lahodné pochoutky! ?

 

A co si upečeme ?

Příprava odpalovaného těsta 

Odpalované těsto (pâte à choux) je lehké, nadýchané těsto, které se používá k přípravě dezertů, jako jsou větrníky, věnečky, profiterolky, éclairs nebo slané gougères. Jeho jedinečnost spočívá v tom, že se těsto nejprve „odpalí“ – tedy zahřívá na sporáku a míchá, než se přidají vejce, která mu dodají pružnost a nadýchanou strukturu. 

Odpalované těsto se může zdát jednoduché, ale skrývá několik pastí, které mohou proměnit nadýchané větrníky ve splasklé placičky. Na co si dát pozor ?

1. „Odpalování“ 

2. Vejce s rozumem 

3. Správná konzistence 

4. Pečení bez otevírání trouby 

5. Správné sušení po upečení 

S těmito triky, které váms naučíme zvládnete odpalované těsto jako pravý francouzský cukrář ! 

Věneček – nadýchané odpalované těsto plněné lahodným krémem 

 Větrník – křehký karamelový zázrak s vanilkovou a karamelovou náplní 

Carachoux – elegantní francouzský dezert s karamelovou náplní

 

Pod vedením zkušeného lektora si osvojíte techniky odpalovaného těsta, přípravu krémů a finální zdobení.

 

V ceně kurzu je započtena voda, nealko, pivo, káva a rozlévané víno.

Veškeré vybavení a zástěru vám při kurzu zapůjčíme. 

Krabice na vaše výrobky vám bude k dispozici.

Po absolvování kurzu obdrží každý účastník certifikát.

Kurzy se konají při naplnění minimální kapacity deseti účastníků.

 

 

 

 

Termíny kurzů

14. 5. Středa

Sladká elegance Francie Bára Lamačová 16:30 - 21:00

Milujete jemné dezerty a chcete se naučit tajemství francouzské cukrařiny? Přijďte na náš nový kurz, kde se naučíte připravovat klasické francouzské dezerty.

Objednat kurz
3490
Zbývá 14 volných míst

Jak hodnotí kurzy účastníci?

1.08
Celkový dojem kurzu

94 %
Uplatnění poznatků v praxi

92 %
Akci bych doporučil známým

Zaregistrujte se pro zasílání měsíčního přehledu kurzů

Přihlášením k newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Partneři