Objevte kouzlo francouzské cukrařiny!
Na našem kurzu se naučíte připravovat tradiční dezerty jako věneček, větrník a Carachoux. Osvojíte si práci s odpalovaným těstem, krémy i finální zdobení. Přijďte si užít sladké tvoření a odnést si nejen nové dovednosti, ale i lahodné pochoutky! ?
A co si upečeme ?
Příprava odpalovaného těsta
Odpalované těsto (pâte à choux) je lehké, nadýchané těsto, které se používá k přípravě dezertů, jako jsou větrníky, věnečky, profiterolky, éclairs nebo slané gougères. Jeho jedinečnost spočívá v tom, že se těsto nejprve „odpalí“ – tedy zahřívá na sporáku a míchá, než se přidají vejce, která mu dodají pružnost a nadýchanou strukturu.
Odpalované těsto se může zdát jednoduché, ale skrývá několik pastí, které mohou proměnit nadýchané větrníky ve splasklé placičky. Na co si dát pozor ?
1. „Odpalování“
2. Vejce s rozumem
3. Správná konzistence
4. Pečení bez otevírání trouby
5. Správné sušení po upečení
S těmito triky, které váms naučíme zvládnete odpalované těsto jako pravý francouzský cukrář !
Věneček – nadýchané odpalované těsto plněné lahodným krémem
Větrník – křehký karamelový zázrak s vanilkovou a karamelovou náplní
Carachoux – elegantní francouzský dezert s karamelovou náplní
Pod vedením zkušeného lektora si osvojíte techniky odpalovaného těsta, přípravu krémů a finální zdobení.
V ceně kurzu je započtena voda, nealko, pivo, káva a rozlévané víno.
Veškeré vybavení a zástěru vám při kurzu zapůjčíme.
Krabice na vaše výrobky vám bude k dispozici.
Po absolvování kurzu obdrží každý účastník certifikát.
Kurzy se konají při naplnění minimální kapacity deseti účastníků.